A Látás Mesterei

Varilux Master of Vision

Cégünk elnyerte ezt a címet, de mi is ez?

A Varilux Mester optikai üzletekben biztos lehet benne, hogy személyre szabott, kiemelt szintű szolgáltatást kap és mindig az igényeinek, életstílusának legmegfelelőbb szemüveget ajánlják az Ön számára. Mi garantálja mindezt? A Varilux Mester optikák szakembereinek sokéves szakmai tapasztalata, a szakma iránti elkötelezettsége és a törekvés, hogy vásárlóik a legjobb megoldással távozzanak, maximális megelégedettséggel.
 
A Varilux mesterei
 
A Varilux Mester üzleteket különöse ajánljuk azon szemüvegviselők számára, akik a presbyopia problémájára a lehető legjobb megoldást keresik. Ezen partnerek ugyanis élen járnak a Varilux multifokális lencsék készítésében és személyre szabásában, precizitásuk és szakmai színvonaluk kimagasló, melyet tökéletesen tükröz az elégedett és a boldog vásárlók magas aránya. A Varilux lencsék esetében a személyre szabás kulcsfontosságú, hiszen ezáltal a szemüvegviselő látásélménye jelentősen javulhat.
 
A presbyopia és az ideális megoldás: a Varilux szemüveglencse!
 
Egészséges életmóddal és különböző kozmetikai kezelésekkel jelentősen csökkenthetjük az öregedés jeleit. Szemünk romlását azonban sajnálatos módon nem tudjuk megállítani. 40 éves kor felett a szem fokozatosan elveszíti természetes alkalmazkodó képességét, az apró betűk összemosódnak és az olvasnivalót egyre távolabb kell tartanunk a szemünktől, hogy élesen láthassuk. Ez egy teljesen természetes folyamat, amely előbb-utóbb mindenkinél bekövetkezik és presbyopiának nevezzük.
 
vmc1Szerencsére erre a problémára van már megoldás. A látás korrekció legkorszerűbb módja 40 év felett a multifokális (progresszív) szemüveg, melyet több, mint 50 éve az Essilor fejlesztett ki Varilux márkanéven. Ez az első olyan szemüveglencse, amely látható választóvonal nélkül biztosít éles képes minden távolságra: közelre, munkatávolságra (számítógép előtt) és távolra egyaránt. 
Ma a Varilux család 7. generációját köszönthetjük a optikai piacon, a Varilux S4D-t, amely az eyecode és a domináns szem figyelembevételével, már a személyre szabás tekintetében is forradalmi újításnak számít. A Varilux lencsék széles családja biztosít, hogy a minőségi alap lencséktől a maximálisan személyre szabottig mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

4D szemmérés – Kiárólag a Varilux Mester optikai üzletekben

vmc2Ahhoz, hogy a szemüveglencse valóban személyre szabott legyen és arcának, tekintési szokásainak, valamint szemeinek valamennyi tulajdonságát magában hordozza, a Varilux Mester üzletekben a látásvizsgálaton felül 4D szemmérést végezünk. A mérés során a kiválasztott keret segítségével 5 paramétert vizsgálunk, amely az Ön keretviselési szokásait és fiziológiai tulajdonságait mutatja meg. Megállapítjuk az olvasótávolságot, valamint lemérjük az úgynevezett Eyecode-t, szemének egyedi kódját. Ez a sem forgásközéppontja, amelynek meghatározása és a szemüveglencse gyártása során történő figyelembevétele ötször pontosabb látásélményt eredményez a hagyományos technológiájú szemüveglencsékhez képest. Ezen felül meghatározzuk a domináns szemet, ami elengedhetetlen a tökéletes személyre szabáshoz, hiszen az elkészült szemüveglencse majd erre a szemre lesz optimalizálva a korlátok nélküli látásélmény és a gyors reakcióidő érdekében. 4D szemmérést kizárólag a Varilux Mester Optikai üzletekben végeznek Magyarországon.

Az Essilor 2010-es Újdonsága

EYECODE

Minden szem rendelkezik egy saját, titkos kóddal..

Ez nagyon rejtélyesnek és bizalmasnak hangzik..
De mit is jelent?
Az Eyecode a SZEMÉLYRE SZABÁSNAK egy olyan ÚJ, EGYEDI módja, amely ELSŐKÉNT a világon az Essilor lencséken érhető el. Az eyecode nem egy termék, hanem egy olyan opció, amelynek segítségével a prémium kategóriás szemüveglencsék még egyénre szabottabb módon készíthetőek el, hiszen minden szem egyedi adatokkal (kóddal) rendelkezik.
Hogyan mérhetjük meg a szem eyecode adatait?
 
A Visioffice centráló rendszer DINAMIKUS 4D mérései folyamatának forradalmi újítása, hogy elsőként a világon képes a szem forgáspont (SZFP) adatainak 0,1 mm pontos meghatározására, így a szem saját eyecode adatainak megadására a szemüveglencsék tervezéséhez. Az egyéb centráló rendszerek a szaruhártya visszfényre centrálnak, amelyet befolyásolnak a mérési körülmények.
Az eyecode a következő adatokat tartalmazza szemenként megadva:
 • Szem ForgásPont PD (x) korábban PD
 • Szem ForgásPont Magasság (y) korábban H
 • Szem ForgásPont Távolság (z) korábban VD

ujd1

A szem forgáspont már ismerősen cseng valahonnan…
 
Ez így igaz, hiszen minden aszférikus egyfókuszú és progresszív lencse tervezésének alapja a szem optikai forgáspontjának adata, melyet eddig csak egy általános értékkel helyettesíthettek be a gyártók.
Mi az előnye, hogy a szem forgáspont adatait meg tudjuk mérni?
 
Az eddigi mért LC távolság + általános 13,5 mm szaruhártya – szemforgáspont távolság helyett a szem PONTOS, mért anatómiai adatainak felhasználásával tudja az Essilor megtervezni és legyátani a prémium kategóriás szemüveglencséket. Az egyénenkénti eltérés átlagosan 30% körüli érték, amely +/- 2,5 mm-nek felel meg, ezáltal olyan személyre szabott látásélményt kap a viselő, mintha olyan cipőt kapott volna, amelyet speciálisan az ő lábára “öntöttek”!
Mennyivel időigényesebb ez, mint az eddigi centrálási adatok meghatározása?
A Visioffice centráló rendszer garantálja az eyecode egyszerű, pontos és gyors meghatározását, lehetővé téve ezzel a szemüveglencsék eddig még soha nem látott mértékű személyre szabását! Mindössze 30 másodperc alatt az összes centrálási adat rendelkezésre áll.
Mely szemüveglencséken elérhető az eyecode?
Az eyecode a következő prémium kategóriás termékeken  érhető el jelenleg:
 • Varilux S 4D
 • Varilus S f-360
 • Varilux S Design
 • Varilux Ipseo NE
 • Varilux Physio 2.0
 • Varilux Physio 2.0 Short
 • Variluy Physio 2.0 F-360
 • Essilor 360
 • Essilor f-360
Mit nyújt az eyecode a szemüvegviselők számára?
 
Az eyecode a szemüveglencsék személyre szabásának új szintje az optika világában, melynek eredménye az azonnali, erőlködésmentes látás.
A lencse megrendelésekor leadott eyecode adatok alapján a szemüveglencséket a szemüvegviselő pontos anatómiai adatainak figyelembe vételével tervezzük meg és gyártjuk le.

Az eyecode adatok alapján elkészített egyedi gyártásának és a Visioffice új, dinamikus 4D centrálásának eredményeként minimum 5x precízebb látásélményt biztosít szemüveglencse a viselője számára a hagyományossá gyártott lencsékhez képest!Tekintse meg visszajelzéseinket és érdeklődjön bővebb információkért elérhetőségeinken.ujd3

Share Button