Blue UV Capture

Mindennapos kék-fény és UV védelem

A blue UV capture egyszerre nyújt megoldást a káros kékfény tartomány és az UV sugarak ellen immáron nemcsak a réteg tekintetében, hanem az alapanyagok szintjén.
A blue uv mér az 1,5 alapanyagon is, azaz a vékonyarás nélküli lencséken is garantálja a 100% UV szűrést.

A BLUE UV beépített szűrője olyan molekulákat tartalmaz, amely a káros kékfény és UV sugarakat elnyeli és kémiai folyamat útján hővé alakítja azokat.

A digitális környezet káros fény kibocsátása egyre nagyobb terhet mér szemünkre, ezért fontos, hogy szemüvegünk védelmet biztosítson számunkra.

380-414nm hullámhossz között káros sugárzásról beszélünk, amely káros hatással van a retinára, de ezeknek a sugaraknak csupán 7%-a éri el szemünk leghátsó szegmensét gyermekkorban.
A kor előrehaladtával pedig még ennél is kevesebb. Ez a tartomány az elülső szegmensben jelent nagyobb veszélyt.

400 – 455 nm közötti tartomány, a kutatások szerint a retina foto receptoraira van hatással

Ezen belül is érdemes beszélni a 415-455nm közötti tartományról, amely a legtoxikusabb hatást jelenti a retinális sejtekre.

Amellett, hogy a digitális eszköz káros fény kibocsátásáról szót ejtünk, nem feledkezhetünk meg a természetes fény káros tartományáról sem. A szemüvegviselés során ezek ellen is védelmet kell biztosítanunk, miközben fontos, hogy a szervezetünk számára hasznos türkiz-kék fény bejusson a szemünkön keresztül és kiváltsa jótékony hatását.