Crizal Prevencia

A Crizal Prevencia az eddigieknél is jobban védi a szem egészségét, mert kiszűri a káros nagyenergiájú kék fény tartomány ( az ibolya-kék fény) egy részét, miközben az életfunkciókhoz elengedhetetlen türkiz-kék fényt átengedi a szemüveglencsén. Így a Crizal Prevencia lencsék hozzájárulnak a szem idő előtti öregedésének megelőzéséhez, miközben komplex védelmet nyújtanak a tükröződés, az ujjnyomok, a karcok, a por és a vízcseppek ellen is.

A fénynek nagyon fontos szerepe van

  • A látható fény elengedhetetlen a környezetünk megfelelő érzékeléséhez: a formák, részletek, színek megtapasztalásához.
  • A türkiz-kék fény általános jó közérzetünkhöz szükséges: szabályozza az ébrenlét és alvás ciklusait, illetve a hangulatunkat, valamint hatással van kognitív teljesítményünkre.

A LÁTHATÓ VÉDELEM

Digitális kijelzők, irodai fények, fénycsövek – a kék fény mindenhol jelen van, különösen a szabadban – hiszen a nap a legnagyobb forrása. A kék színkép részeként fontos a mindennapok során az alvási ciklus szabályozása, amely nagyban hozzájárul a hangulatunkhoz és a kognitív teljesítményünkhöz. Azonban nem minden árnyalata hasznos. A hosszú távú és folyamatos találkozás a káros ibolya-kék fénnyel a szem hosszú távú károsodását eredményezheti.

Miért fontos a kék fény elleni védelem?

A káros fény sugarak ugyanúgy veszélyesek a szemünkre, mint ahogyan a bőrünkre is, egy életen át halmozódik, felgyorsítva a szem öregedését és a szürkehályog megjelenését.

A közelmúltban fedezték fel, hogy az ibolya-kék fény mennyire káros a retina sejtekre. Ezáltal hosszútávú károsodást okoz a szemnek, amely hozzájárul a Makuladegeneráció (AMD) megjelenéséhez. A Crizal Prevencia réteg láthatóan visszatükrözi a káros ibolya-kék fényt a szemüveglencsékről, így védve a szem egészségét.

A CRIZAL PREVENCIA FELÜLETKEZELÉS AZ EGÉSZSÉGTUDATOS DÖNTÉS
A digitális kijelzők használata közben a védelem maximális