A szemüveg készítést minden esetben érdemes optometristára bízni. Az alábbiakban hasznos tippeket adunk magához a folyamathoz és a szemüveg használatához.

A látásunk a legfontosabb érzékszervünk, nem véletlen a mondás sem: vigyáz rá, mint a szeme fényére. A legjobb, ha évente legalább egyszer ellenőriztetjük, hogy minden rendben van-e, de sajnos sokan csak akkor keresnek fel szakembert, amikor már a mindennapi életükre is hatással van a látásromlásuk.

A szemüveg készítésnek köszönhetően újra láthatja a részleteket!

Vannak olyan tünetek, amik esetén mielőbb érdemes optometristához fordulni. A homályos látás kellemetlen jelenség, akár a közelre, akár a távolra látást érinti. De homályos látást okoz a presbiópia, vagyis a szem öregedése, illetve az asztigmia, vagyis a szemtengelyferdülés is.

De látásproblémát jelezhet a hunyorgás, a nem múló szemszárazság, a kettős látás, illetve a gyakori szemfáradtság érzés is. A szemet érintő problémák, elváltozások nagy része szerencsére kezelhető, sőt, sok esetben pusztán szemüveg viselésére van szükség. Bár csábítóak lehetnek a boltokban néhány ezer forintért kapható szemüvegek, fontos, hogy keressen fel szakembert, mert az alapos látásvizsgálat elengedhetetlen!

Szemvizsgálat, szemüveg készítés

Ha már megvan a szemüveg: hasznos tippek a használatához

A szemüveg egy érzékeny, sérülékeny eszköz, ezért ahhoz, hogy sokáig jól működjön, érdemes néhány szabályt betartani vele kapcsolatban.

Annak érdekében, hogy a szemüveg szárai egyenlő mértékben terhelődjenek, mindig két kézzel tegye fel és vegye le! Amikor nem használja, tárolja tokban, ami lehetőleg legyen alaktartó és belülről puha, hogy hatékony védelmet tudjon nyújtani.

Ügyeljen rá, hogy a szemüveget ne érje ütés, a lencséhez ne érjen éles tárgy, ami karcolást okozhat! Ennek érdekében ne tegye le lencsével lefelé a szemüveget, mert már ez is könnyen mikrokarcolásokat okozhat.

Tisztításhoz csak erre alkalmas eszközöket használjon, semmiképp ne erős tisztítószereket, maró hatású vegyszereket, illetve durva ruhát, papírt!

Fontos, hogyha bármilyen sérülés éri a szemüveget vagy durva erőhatás következtében elállítódik, elferdül, ne próbálja házilag megjavítani! Sajnos könnyen még nagyobb bajt okozhat, ezért a legjobb ha felkeres egy megbízható optometristát.

Szemvizsgálat, szemüveg készítés

Ha új szemüvegre van szükség

Ahogy változik a látás, úgy időnként szükség lehet új szemüvegre. Azonban ahogy az első szemüveg készítést, úgy a cserét is meg kell előzze egy alapos szemvizsgálat. Az is lehet, hogy lehet annyit állítani a meglévő darabon, hogy újra jól lásson vele, de ezt szakembernek kell megnéznie.

A szemvizsgálathoz, szemüveg készítéshez vigyen magával minden orvosi papírt, leletet, a meglévő szemüvegeit, hogy az optometrista pontos, átfogó képet kapjon a látásáról. Érdemes még otthon összeszedni és feljegyezni az esetleges kérdéseit, hogy biztosan minden tisztázásra kerüljön.

Cégünk, a Vágássy Optika teljes körű szolgáltatást nyújt szemüveg készítéshez Budapesten, az alapos, mindenre kiterjedő látásvizsgálattól kezdve, a lencse elkészítésén és a keret kiválasztásán át a kész szemüvegig vagy kontaktlcncséig. A legkorszerűbb technológiával és több mint 50 éves tapasztalattal, személyre szabott megoldásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Amennyiben megbízható optikát keres látásvizsgálathoz és szemüveg készítéshez Budapesten, forduljon hozzánk bizalommal, kérjen időpontot akár még ma! Munkatársaink szívesen válaszolnak a felmerülő kérdéseire a megadott elérhetőségeink bármelyikén, és tájékoztatják a részletekről.