Látásvizsgálat

Optikánk magasan felszerelt vizsgáló berendezésekkel és több mint 50 év tapasztalattal rendelkezik. A legkorszerűbb gépek állnak rendelkezésünkre, hogy maximálisan személyre szabott vizsgálatokat tudjanak optometristáink elvégezni.

Miből áll egy látásvizsgálat?

  • Személyes beszélgetéssel kezdődik, ahol fontos kérdéseket teszünk fel, hogy feltárjuk az előzményeket (betegségek, problémák, beavatkozások). Fontos megbeszélnünk pontosan mire szeretné a szemüveget használni(munka, sport, szabadidős tevékenységek)
  • Réslámpával és szemtükörrel a szem felszínét kivizsgáljuk
  • Objektív computeres mérés auto kerato-refrakto-méterrel
  • Látásvizsgálat szubjektív módon: a vizsgáló különböző lencséket helyez az Ön szeme elé és ezen válaszok alapján állítja be a megfelelő korrekciót
  • Tesztelés: Valós körülmények között a vizsgált érték kipróbálása

Mennyi ideig tart?

Körülbelül 20-30 perc egy átlagos vizsgálat. 

Szükséges bejelentkezni a vizsgálatra?

Igen, kérjük, hogy telefonon/ emailben/ facebookon egyeztessünk időpontot! Nem minden esetben tudjuk azonnal elvégezni a vizsgálatot, ha esetleg már valaki lefoglalta azt az időpontot. 

Mit kell magammal hoznom?

Ha van régebbi vizsgálati adat, orvosi papír, illetve régi szemüveg, napszemüveg legyenek kedvesek elhozni, hogy az előzményeket össze tudjuk hasonlítani az új adatokkal.

Mennyibe kerül a látásvizsgálat?

Természetesen amennyiben szemüveget készítünk, nem számítunk fel külön díjat a vizsgálatért. Van lehetőség csak vizsgálat kérésére adatok kiadásával, ennek díja 10.000 Ft.

SZEMÜNK KÜLÖNLEGES, EZÉRT KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOKAT IGÉNYEL

Lehetőségünk van személyre szabni a szemüvegeket, így egy teljesen egyedi, az ÖN viselési szokásainak megfelelő módon elkészíteni. Ezt a vizsgálatot egy speciális 4D centráló berendezéssel végezzük, melyet Visioffice-nak nevezünk. Az adott értékeket, amiket ezzel a vizsgálattal kapunk, pedig Eyecode-nak.
A mérés során meghatározzuk azt az értéket, amely kizárólag az Ön szemének adata.

Mit is jelent a személyre szabás?

Az Eyecode a szemüveglencsék személyre szabásának új szintje az optika világában, melynek eredménye az azonnali, erőlködésmentes látás.

Miért jó, ha személyre szabva készítettem el a szemüvegem?

 – A Visioffice készülék meghatározza az Ön szemtávolságát, szemüveglencséjének illesztési magasságát, a szemüveglencse és a szaruhártya távolságát, a szemüvegkeret középrészének dőlésszögét és íveltségét, pontos értéket kapunk arról, hogy Ön milyen messze tartja olvasáskor a könyvet, újságot, illetve melyik oldalon található az Ön domináns szeme, amely a Varilux XR Pro, Varilux XR Track, Varilux X 4D, Varilux X track, szemüveglencsék elengedhetetlen rendelési adata.

Emellett egyedülálló módon meghatározza az Ön szemforgáspontját is, az Eyecode értékeket, melynek segítségével további optimalizálás készíthető.
Minden lencse személyre szabható eyecode és f360 technológiával, legyen az egyfókuszú, akár csak egy távoli vagy egy multifokális szemüveg.