Budapesti optikánkban szemüveg keretek széles választékával várjuk Önt. Nálunk megtalálja azt a szemüveget, ami funkcionálisan és esztétikailag is tökéletes. 

A szemüveg lencse kiválasztásáról már többször esett szó, de természetes, hogy ügyfeleinket legalább annyira érdeklik a keretek is, hiszen ez alapvetően befolyásolja majd a megjelenést. A keret kiválasztása során ráadásul nem is csak arról kell dönteni, hogy milyen színű legyen, ugyanis talán még fontosabb, hogy milyen legyen a formája.

Optika 8 kerület

Szemüveg keret választás arcforma szerint

Vannak olyan esetek, amikor valaki mindenképpen ragaszkodik egy-egy formához, mert abban érezné magát elég elegánsnak vagy úgy gondolja, hogy az passzolna leginkább az ő stílusához. Azonban annak, akinek nincsenek ennyire határozott elképzelései, érdemes az arcformájának vizsgálatával kezdeni.

Vannak ugyanis általánosan jól bevált „szabályok” arra vonatkozóan, hogy milyen arcformához milyen keret illik jól. Természetesen ezek nincsenek kőbe vésve, nyugodtan el lehet tőlük térni, de kiinduló pontnak jók lehetnek.

1. Ovális arc

Rá szokták mondani, hogy „szemüveg arca” van, mert mindegyik forma jól áll neki. A kerek, a szögletes és az ovális egyaránt jó választás.

2. Hosszúkás arc

Az ilyen arc hosszabb a szélességénél, az oválishoz hasonló, de annál hosszúkásabb. Célszerű az arcforma szélesítésére törekedni, ezért általában jól mutatnak a kerek és a négyzetes keretek. Ha az arccsontok hangsúlyosak, akkor ezt jól lehet lágyítani egy kerek formával.

3. Négyzetes arcforma

Optikailag jól nyújtható magasabban ülő lencsékkel, a kerekebb formájú szemüvegek pedig szintén kellemesen lágyítják a karaktert.

4. Kerek arc

Nekik általában az áll jól, ha az arc optikailag kissé meg van nyújtva, illetve érdemes a szem környékét kiemelni. Ezt segítik elő a szögletes formájú, vékonyabb keretek.

5. Háromszög formájú arc

Ilyenkor érdemes arra törekedni, hogy a keret az arc legszélesebb részéhez hasonló szélességű legyen. Jó választás a felül hangsúlyosabb, díszesebb keret, ami felfelé, a homlokra irányítja a figyelmet.

6. Fordított háromszög arc

Szintén érdemes olyat választani, aminek a szélessége eléri az arc legszélesebb pontjait. A formákat tekintve bátran lehet próbálkozni az ovális és a szögletes keretekkel is.

Optika 8 kerület

A keret típusokról

A keret formája mellett annak típusa is fontos kérdés. A hagyományos, teljes keret mellett ma már létezik fél-, damilos- és fúrt keret is. A típus megválasztását valamilyen szinten befolyásolja a lencse vastagsága is, hiszen a damilos és a fúrt keretekben például inkább a vékonyabb lencsék mutatnak jól.

Utóbbiak előnye viszont, hogy könnyedebb megjelenésűek, fiatalosak és egyediek. Érdemes próbálkozni, kísérletezni, mert gyakran előfordul, hogy az ember beleszeret egy-egy típusba és onnantól csak olyat szeretne és csak olyan típusban érzi magát igazán jól.

A szemüveg keret színe: csak harmonikusan!

A keret formája és típusa mellett természetesen a színe is meghatározó lesz a megjelenésünkben. Általános szabályként elmondható, hogy érdemes olyan színt választani, ami a természetes bőrszínünkkel harmonizál. Például világos bőrű, világos szemű és szőke embereknek ritkán áll jól a kirívó, feltűnő színű keret, mert „elnyomja” őket. Ha elegánsabb megjelenést szeretnénk, akkor érdemes visszafogott, pasztell színt, ezüstöt, aranyat vagy vékonyabb feketét választani.

Optikánk a 8. kerületben található és szemüveg keretek hatalmas választékával áll ügyfelei rendelkezésére. Jöjjön el hozzánk, kérje személyre szabott látásvizsgálatunkat és válasszon kedvére kereteink közül!