Iroda – munka – computer

A presbyop korosztály jelentős része aktív, munkavégző ember. Közülük jó néhányan dolgoznak irodákban, számítógépek előtt. Intenzív közeli munkát végezve. Az alkalmazkodóképességet már részben elveszített szem fokozott terhelésnek van kitéve.
Ha a közeli korrekció nem megfelelő, illetve a szemüveg nem alkalmazkodik a különböző távolságokhoz, akkor a szem gyorsan elfárad, bepirosodik, gyorsabban lép fel a fáradtság, rossz közérzet.
A lencsék hasonlóak a progresszív lencsékhez de elsősorban közeli és munkatávolságra lettek kialakítva. A szem így a váltakozótávolságokhoz éppen szükséges korrekciót kapja meg. Így kevésbé fárad el és a munkavégzés hatékonyabbá válik.

A megfelelő védő rétegek kiválasztása is fontos.
A rétegek kellemesen nyugtatják a szemet, csökkentik a szemkáprázását és javítják a kontrasztot, használatukkal kevésbé fárad el a szem.
 
Varilux Computer
A Varilux Computer porgresszív lencsék használatával a presbyop szemüvegviselőknek a képernyő előtt sem kell nélkülözniük a Varilux márkától megszokott tökéletes látáskomfortot.
A számítógépes munkavégzés közben tesztelt lencséket úgy fejlesztették ki, hogy viselőjük fejmozgatás nélkül váltogathatja a látását a billentyűzet és a monitor között. A rendkívül széles köztes zóna pedig lehetővé teszi a teljes munkaterület látását.
 
Teljes képernyős látás
A Varilux Computer szemüveglencsék speciális felületkialakításának köszönhetően a munkatávolsági rész teljes szélességében beláthatóvá teszi a teljes képernyőt.
A közeli és a köztes zóna közötti dioptriaváltás kényelmet nyújt a használónak a szem alkalmazkodásában a billentyűzet és a monitor között.
 
Optimális látáskomfort
A Varilux Computer progresszív lencséket a szemüvegviselő szokásainak megfelelően alakították ki.
A természetes fejmozgás tengelye a monitor és a billentyűzet között 30 fok. A Varilux Computer szemüveglencsékkel a szemüvegviselő számára jól látható a monitor és a billentyűzet egyaránt, fejmozgatás nélkül is.
 
munka1
Share Button