Multifokális lencsék

Mulitfokális lencsék tájékoztató

40 év felett a szemnek már szüksége van segítségre. A szemlencse egyre kevésbé rugalmas, így a közeli tárgyak élesen látásához a szem munkáját kiegészítő korrekcióra van szükség.

Az ideális megoldás kiválasztásához szükséges megtudni, a szemüveget viselő számára milyen élethelyzetekben fontos a közeli korrekció, illetve mit jelent számára a munkatávolság.

A közeli korrekció az olvasó szemüveg keresgélése gyakran problémát okoz. Ma már nem divatosak az orrhegyre illeszthető félhold olvasószemüvegek sem. A bifokális szemüvegek pedig nem tartoznak sem az esztétikus, sem a minden igényt kielégítő megoldások közé.

A presbyopia modern és egyéni igényekre alakítható korrekciós megoldása a progresszív lencse.

Az első Varilux multifokális szemüveglencse 1959-ben jelent meg. Ez a termék volt az első olyan szemüveglencse, melynek segítségével nem csak egyetlen távolságra látott viselője élesen, hanem távolra és közelre is megfelelő látásélességet biztosított. A fejlődés lehetővé tette, hogy a tervezés során a szem anatómiai tulajdonságait, a pontos szemüvegkeretbe helyezést, illetve a viselő egyedi vizuális igényeit is figyelembe vegyék.

Több mint 50 év tapasztalatának, a folyamatos fejlesztéseknek és a különböző igények figyelembevételének köszönhetően a Varilux család minden presbyop számára a legjobb megoldást kínálja.

VARILUX XR – A LEHETŐ LEGJOBB MULTIFOKÁLIS LENCSE

Az első, szemmozgásra érzékeny multifokális lencse. A Varilux XR sorozat mesterséges intelligencia segítségével tervezett lencséje képes előrejelezni az Ön vizuális viselkedését, így mozgás közben is azonnali élességet és távolságok közötti zökkenőmentes átváltást nyújt.

VARILUX X SERIES

A Varilux X széria az első olyan Varilux lencse, amely jelentősen csökkenti a szemüvegviselés közben fellépő felesleges fejmozgást, miközben kényelmes és tökéletes látásélményt biztosít karnyújtásnyi távolságon belül és azon túl is.

VARILUX PHYSIO 3.0

A Varilux Physio szemüveglencsék könnyen használható, széles látóterű szemüveglencsék, amelyek elsőként tartalmazták a Wave optimalizációt.

VARILUX E SERIES

A Varilux E Series egy olyan multifokális lencse design, ami megbízható és éles látást biztosít a viselés első pillanatától. Nagyfelbontású látásélmény és széles látótér segíti a könnyű használatot. A Varilux E lencsék könnyű és gyors megszokást biztosítanak.

VARILUX COMFORT MAX

Maximális, egész napos látáskomfort. 40%-kal szélesebb látótér.

VARILUX COMFORT 3.0

Kényelmes, éles látás attól a perctől kezdve, hogy felveszi a szemüveget. Lehetővé teszi a tekintési igény gyors változtatását, miközben biztosítják, hogy a fejtartás természetes pozícióban maradjon.

VARILUX LIBERTY 3.0

Varilux Liberty a Variluy lencsék belépő szintje. A digitális technológiának köszönhetően mindenki számára tiszta és éles látásélményt nyújt minden távolságra.