A Varilux multifokális szemüveglencsének köszönhetően minden távolságra élesen láthat, anélkül, hogy állandóan cserélgetnie kellene a szemüvegeket. 

Aki szemüveges, gyakran küzd azzal, hogy másik szemüvegre van szüksége olvasáshoz és másikra távolba nézéshez. A gyakori cserélgetés, hiába másodpercről van szó, néha zavaróan hosszadalmas és idegőrlő, ráadásul mindig külön oda kell rá figyelni, hogy melyik szemüveget vigyük magunkkal vagy esetleg mindre szükség lesz. Ezeket a problémákat küszöböli ki a Varilux a multifokális szemüveglencsékkel.

varilux multifokális szemüveglencse

Mit jelent, hogy egy szemüveg multifokális?

Sokan, amíg nem próbálták, nem tudják pontosan, hogy mit is jelent, hogy egy lencse multifokális és egyáltalán hogyan lehetséges ez. Bizonyára sokan láttak, sőt talán viseltek is bifokális, vagyis olyan szemüveget, aminek az alsó része magasabb dioptriájú, így nincs szükség külön olvasószemüvegre. Ezek hátránya az éles, látható vonal a kétféle dioptria között, illetve, hogy közepes távolságra nem jók. A Varilux multifokális szemüveglencsék bár hasonló célt szolgálnak, mégis más a kialakításuk.

A multifokális lencsék minden távolságra biztosítják az éles látást, ugyanakkor nincs bennük az éles, zavaró választóvonal. Közelre, távolra és köztes távolságra egyaránt éles képet adnak. Úgy kell őket elképzelni, mintha több, eltérő dioptriájú lencséből állnának, amik teljesen láthatatlanul vannak összeillesztve.

varilux multifokális szemüveglencse

A multifokális lencsék előnyei

Amellett, hogy ezek a Varilux szemüveglencsék esztétikusabbak és fiatalosabb megjelenésűek, több előnyük is van. Egyrészt nem kell többé cserélgetni a szemüvegeket, ugyanis a multifokális mindent megold egyben. Ez nem csak kényelmesebb, hanem praktikusabb is, hiszen csak egyetlen szemüvegre kell figyelni, hogy mindig nálunk legyen, nem kettőre vagy háromra.

Aki viselt már bifokális lencsét, bizonyára tapasztalta, hogy ahol változik a dioptria, ott olyan, mintha ugrana egyet a kép. Ez egyrészt zavaró, másrészt veszélyes is lehet, például lépcsőzésnél. A multifokális szemüvegnek köszönhetően lényegében úgy láthat, mintha nem is viselne szemüveget.

A Vágássy Optika a Varilux lencsék szakértője!

Természetesen, mint minden szemüveg készítésnél vagy cserénél, az első lépés a multifokális lencséhez az alapos látásvizsgálat. Ennek során pontosan megállapítjuk szemei állapotát, korszerű eszközökkel mérjük be a látását. Az eredmények alapján készül el az új, egyedi multifokális lencséje.

Fontos tudni, hogy az új helyzethez a szemünknek is hozzá kell szoknia, meg kell tanulnia jól „kezelni” az új szemüveget. Ennek érdekében célszerű folyamatosan viselni és nem szabad a régiekkel cserélgetni. Idővel a szem és az agy hozzá fog szokni és tökéletesen fog vele látni.

Azt, hogy ez pontosan mennyi idő, nem lehet előre megmondani, mert mindenkinek más. Van, aki már pár óra alatt jól hozzászokik, de akkor sem szabad kétségbe esni, ha ez több napot is igénybe vesz. Ez a kis „küzdelem” megéri, hiszen a multifokális lencséknek köszönhetően sokkal kényelmesebbé válhat az élete, és újra tökéletesen láthat minden részletet közel s távol egyaránt.

Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt, a látásvizsgálattól kezdve a szemüveg készítésen át, mindenben segítünk ügyfeleinknek. A későbbiek folyamán, ha korrekcióra vagy újbóli vizsgálatra van szükség, természetesen abban is készséggel állunk rendelkezésre.

Amennyiben szeretné megtapasztalni a Varilux multifokális szemüveglencsék előnyeit, ne habozzon, vegye fel a kapcsolatot velünk és jelentkezzen be látásvizsgálatra! Ha kérdése merült fel, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeinken.