A Varilux multifokális lencsék hatalmas előnye, hogy minden távolságra éles képet adnak, így szükségtelenné válik a szemüvegek folytonos cserélgetése.

Egyre többen döntenek a multifokális lencsék mellett, érthető okokból: a folytonos szemüvegcsere a mindennapok során fárasztó, idegőrlő, ráadásul arra is mindig oda kell figyelni, hogy egyiket se felejtsük otthon. Ezektől a problémáktól szabadulhat meg, aki a Varilux multifkolális lencsék mellett teszi le a voksát.

Mire számítson, aki először visel multifokális szemüveget?

Arra, hogy meg kell szokni, pontosabban inkább meg kell tanulni a viselését. A szemünknek és az agyunknak alkalmazkodnia kell az új helyzethez, és ez bizony egy kis időbe telik. Van, aki már az első perctől kezdve komfortosnak érzi az új szemüvegét, de sokan vannak, akinek ennél több időre van szükségük.

Le kell szögezni, hogy a multifokális lencsék minden esetben egyedileg készülnek, az egyén szemének és látásának jellemzőinek megfelelően, ezért elengedhetetlen hozzájuk az alapos szem- és látásvizsgálat. Ez az alapja annak, hogy a későbbiek folyamán el tudjuk majd sajátítani új multifokális lencséink használatát.

Fontos továbbá a magas minőség is! A látásunkon nem szabad spórolni, ugyanis egy jó minőségű lencsét sokkal könnyebb megszokni.

varilux Multifokális lencse

Hasznos tippek a multifokális lencsék megszokásához

  1. Viselje folyamatosan! Ennek érdekében a legjobb, ha először nem „éles” helyzetben, például munka közben  kezdi viselni, hanem mondjuk egy otthon töltött hétvégén.
  2. Használja mindenféle tevékenységhez, ne cserélgesse a régivel! A szem akkor tud jól alkalmazkodni az új helyzethez, ha folyamatosan rá van kényszerítve. Tudatosítsa magában, hogy most már csak egyetlen szemüvege van, amivel éppen az örökös cserélgetéstől szeretett volna megszabadulni. Érdemes lehet a régit eldugni, nehezebben hozzáférhető helyre tenni, hogy ne legyen kísértés.
  3. Ne csak a szemét mozgassa fókuszáláshoz! A multifokális lencsék egyetlen hátránya, hog a perifériában életlen képet adnak. Ezt úgy tudja kiküszöbölni, ha nem csak a szemét mozgatja, hanem a fejét is fordítja. Ez eleinte furcsának hathat, de idővel teljesen meg fogja szokni, és automatikusan így fogja csinálni.
  4. Ne feledkezzen meg a karbantartásról! Bárkivel előfordulhat, hogy leejti a szemüvegét, esetleg valamilyen erősebb külső hatás miatt kicsit meggörbül a kerete. Ilyen esetben vigye szakemberhez a szemüveget, aki kiegyenesíti, újra beállítja a keretet, hogy kényelmesen viselhesse!
  5. Távolra nézéshez a lencse felső részét, köztes távolságra a középsőt, míg olvasáshoz, közelre nézéshez az alsó területét használja! Ez idővel rögzülni fog, és teljesen automatikussá válik.
varilux Multifokális lencse

Biztosan meg fogja tudni szokni a multifokális lencsét?

Igen. Fontos, hogy ne essen kétségbe, és ne adja fel, ha nem sikerül pár óra alatt megszoknia az új helyzetet. Akaraterővel és kellő türelemmel szinte mindenkinek sikerül, de van, akinek néhány hétbe, egy hónapba is beletelik. Határozza el magában, hogy meg tudja csinálni, hiszen ez kell ahhoz, hogy a kettő vagy még több szemüvegét egyetlen darabra cserélhesse!

Ha kétségei támadtak, bátran vegye fel a kapcsolatot a lencsét készítő optikával, biztosan fognak segíteni, hogy esetleg min érdemes még változtatnia a siker érdekében.

Amennyiben multifokális lencsére szeretne váltani, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén, és jelentkezzen be előzetes látásvizsgálatra! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére és minden felmerülő kérdésére válaszolnak.