Ha úgy érzi, romlik a szeme, nem tökéletes a meglévő szemüvege, jöjjön el hozzánk egy látásvizsgálatra Budapesten, optikánk segít, hogy tisztán láthasson!

Az emberek többsége nem szívesen ismeri be még saját magának sem, ha valami gondja van az egészségével. Fontos azonban, hogyha úgy érzi, hogy bármilyen okból kifolyólag szükséges, akkor ne habozzon orvoshoz fordulni, illetve, ha a szemével akadt gondja, akkor ne féljen elmenni egy alapos látásvizsgálatra.

Hogyan zajlik egy látásvizsgálat?

A látásvizsgálat minden esetben egy személyes beszélgetéssel kezdődik, melynek során részletesen megbeszéljük Önnel a tüneteit, esetleges betegségeit, eddigi beavatkozásait, vizsgálatait, azok eredményeit, illetve azt is tisztázzuk, hogy milyen célból szeretne szemüveget készíttetni.

Ezután korszerű réslámpával és szemtükörrel vizsgáljuk meg a szeme felszínét és elvégezzük az objektív computeres mérést auto kerato-refrakto-méterrel. Ezt követően egy szubjektív látásvizsgálat történik, majd valós körülmények között is kipróbáljuk a vizsgált értékeket.

Látásvizsgálat Budapest

Hogyan lehet felkészülni a látásvizsgálatra?

Budapesti optikánkban a látásvizsgálat nem jár fájdalommal, ettől senkinek nem kell tartania. Ügyfeleinktől azt kérjük, hogy az előre megbeszélt időpontra érkezzenek, és hozzák magukkal a régebbi vizsgálati papírokat, dokumentációkat, ha van, akkor a meglévő szemüvegeket, napszemüvegeket. Érdemes lehet előre összeszedni és leírni a kérdéseket, amit fontosnak vél a szemével, látásával kapcsolatban, hogy biztosan mindent megbeszéljünk.

Látásvizsgálat Budapest

Milyen esetekben érdemes beiktatni a látásvizsgálatot?

A látásvizsgálat több okból kifolyólag is szükséges is lehet. Egyrészt szükség lehet rá azért, mert elégedetlen a meglévő szemüvegével, akár amiatt, hogy kényelmetlenné vált, akár azért, mert már nem lát vele olyan élesen, mint eleinte. Előfordulhat, hogy erősebb vagy épp gyengébb lencsére lesz szükség, de ez csak alapos látásvizsgálattal állapítható meg.

Amikor az ember látása romlani kezd, a legkülönfélébb tüneteket tapasztalhatja magán. Van, aki sok fejfájásra panaszkodik, van, akit a nagyon erős fény kezd el zavarni, mások csak annyit vesznek észre, hogy szürkületben sokkal rosszabbul látnak, mint régebben. Fontos, hogyha nehezen fókuszál, olvasás közben összefolynak a betűk, nem látja élesen a dolgokat, akkor ne habozzon szakemberhez fordulni! A látás magától nem javul meg, sőt, idővel csak rosszabbá válik és a kezelése is nehezebb lesz.

Természetesen egy általános állapotfelmérés sem elvetemült ötlet, hiszen, ahogyan az egyéb szűrővizsgálatokat érdemes beiktatni, úgy a szemünk állapotával is jó tisztában lenni. Minden, időben felfedezett probléma, elváltozás sokkal könnyebben kezelhető, mint előrehaladott állapotban lenne.

A szem az egyik legfontosabb érzékszervünk, ami kulcsfontosságú szerepe tölt be az életünkben. Nem véletlen a mondás sem, miszerint, ha valamit nagyon féltünk, arra úgy vigyázunk, mint a szemünk fényére. A modern világban ráadásul rengeteg külső tényező van káros hatással a szemre, amiket nem lehet vagy nehéz elkerülni: az erős UV sugárzás, a z egész napos monitornézés, a sokszor nem megfelelő világítás.

Hogyan őrizheti meg szeme egészségét? 

A szemnek szüksége van többek között A-, C- és E-vitaminra, cinkre, szelénre és béta-karotinra, valamint antioxidánsokra és más ásványi anyagokra, ezért érdemes odafigyelni ezek bevitelére. Fontos, hogy rendszeresen tornáztassa, pihentesse a szemét, és az is, hogy a fellépő problémákat mielőbb kezelje.

Tegyen Ön is az egészségéért! Amennyiben szeretne bejelentkezni egy alapos látásvizsgálatra Budapesten, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!