Szemüveg készítés Budapesten, melynek köszönhetően visszakaphatja éles látását! Teljes körű látásvizsgálattal és a legkorszerűbb technológiákkal várjuk!

Az ember érzi, ha romlik a látása és szemüvegre van szüksége. Ilyenkor csábító lehet, hogy gyorsan vegyünk egyet a szupermarketekben kapható kész szemüvegekből, és a napi vásárlás során megoldjuk ezt a problémát is. Azonban sajnos ez nem ilyen egyszerű, és az alábbiakban be is mutatjuk, hogy miért éri meg inkább az egyedi szemüveg készítés mellett dönteni.

Szemvizsgálat szemüveg készítés

A szemünk egyedi, mint az ujjlenyomatunk

Amikor arról van szó, hogy mivel lehet egyértelműen, minden kétséget kizáróan beazonosítani egy embert, akkor legtöbbünknek az ujjlenyomat jut eszünkbe. Azonban ugyanennyire egyedi a szemünk is, és nem csak a megjelenése, hanem a látásunkat befolyásoló jellemzői is.

Éppen ez az, amiért csak a legritkább esetben nyújtanak megfelelő megoldást a készen vásárolható szemüvegek. Ezeknek egyrészt mindkét lencséjük egyforma dioptriájú és kialakítású, miközben kevés embernek egyforma a két szeme. Már az is ritkaság, ha ugyanolyan dioptriát igényelnek, de abban, hogy a szemüveg „jól működjön”, fontos szerepe van a két szem fókuszpontja közötti távolságnak is, ami szintén egyedi.

A készen kapható szemüvegek ezeket az egyéni tulajdonságokat nem veszik figyelembe, hiszen általánosan, nem pedig személyre szabottan készülnek. Nagyszerű példa erre a cipő kérdése: hiába 38-as a lába, nem lesz mindegyik 38-as cipő kényelmes, hiszen a lábának megvan az egyéni formája, boltozata, nem csak az számít, hogy mekkora.

A látásprobléma gyakran összetett, amit csak egy egyedi lencse képes korrigálni

Az asztigmia gyakori látásprobléma, a rövid- és távollátás után ez érinti a legtöbb embert. Ez egy fénytörési hiba, mely miatt a szem felszínére eső fénysugarak nem egy pontban találkoznak, ezért az illető nem lát élesen. Szerencsére a hiba jól korrigálható a megfelelő szemüveggel. A hangsúly azonban itt is a megfelelőn van, ugyanis egyedi lencsékre van szükség, amelyek az adott egyénre szabva készülnek, ezért a készen kapható szemüvegek nem lesznek képesek visszaadni az éles látást.

Szemvizsgálat szemüveg készítés

A nem megfelelő szemüveg viselése egészségügyi problémákat okoz

Egyszerűnek tűnhet kiválasztani a polcról, hogy melyik szemüveg lesz jó, hiszen csak sorban fel kell őket próbálni… Ez szintén tévedés! Az emberek többsége ugyanis erősebb dioptriát választ, mint amilyenre valójában szüksége van, mert megörül neki, hogy azzal még az apró betűket is jól látja. Ráadásul, mint már említettük, a két szemnek valószínűleg más-más korrekcióra van szüksége, ezért a kész szemüveg garantáltan nem lesz jó.

A nem megfelelő szemüveg viselése pedig további látásromláshoz, fejfájáshoz, émelygéshez, szédüléshez, hányingerhez, migrénhez vezet, egyszóval csak még több bajt okoz.

Lencse- vagy alkatrészcsere? A kész szemüvegeknél nem lehetséges!

A készen kapható szemüvegek általában fixek, sem a lencse nem cserélhető bennük, sem más alkatrész. Ha eldeformálódnak, elhasználódnak, azzal egyben használhatatlanná is válnak, nem lehet őket javítani, korrigálni, mint az egyedileg „összeállított” testvéreiket.

Összességében cégünk egyértelműen nem javasolja a készen kapható szemüvegek használatát. Amennyiben szeretne véglegesen és szakszerűen megszabadulni látásproblémájától, jelentkezzen be hozzánk szemvizsgálatra a szemüveg készítéshez! Ha bármilyen kérdése merült fel vagy időpontot szeretne kérni, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére!