A multifokális lencse előnye a szinte tökéletes látásélmény, illetve, hogy egymagában biztosítja az éles látást közelre, közepes távolságra és messzire.

Nem véletlen, hogy a multifokális lencsék egyre népszerűbbek. Általában, aki egyszer megtapasztalta az előnyeiket, az többet nem akar más szemüveget viselni, mégis sokan tartanak a multifokális lencséktől, hiszen hallották, hogy vannak bizonyos korlátai is. De vajon van valóságalapja a félelmeknek?

Multifokális szemüveget csak körültekintően!

Ahhoz, hogy a szemüveg hozza az elvártakat és ne okozzon csalódást, érdemes körültekintően kiválasztani azt a helyet, ahol elkészíttetjük. Négy alapvető  tényező van, amiknek mindenképpen stimmelniük kell, és amik meghatározóak lesznek az új szemüvegünkkel való „kapcsolatunkban”. Nézzük, mik ezek!

1. Minden a látásvizsgálattal kezdődik!

A részletes, mindenre kiterjedő látásvizsgálat az alapja a tökéletes szemüvegnek. Mindenkinek más a látása, mások a tekintési szokásai, de számos egyéb, a szemmel és a látással kapcsolatos paramétert is meg kell vizsgálni.

Gondolhatnánk, hogy tökéletesen elég, ha a közeli és a távoli dioptriát meghatározzák, a kettő közti átmenet kidolgozása pedig már a lencsét készítő dolga, azonban ez nem így van. Ha egyetlen paraméter nem stimmel, ha csak egy kis részlet hibádzik, akkor az eredmény egy rossz, megszokhatatlan multifokális szemüveg lesz.

Multifokális szemüveg

2. A lencse minősége

A szemüvegen, a látásunkon nem szabad spórolni. A drágább lencsék nem véletlenül drágábbak, sokkal jobb a kidolgozottságuk, és ez a szemüveg viselésekor is megmutatkozik majd. Viszont csak egyszer kell beruházni egy jobb minőségű multifokális lencsébe, ami utána évekig biztosítja a tökéletes látást.

3. A szemüvegkeret

Fontos, hogy amikor szemüvegkeretet választunk, ne csak azt vegyük figyelembe, hogy melyiknek van szép színe. Kényelmi szempontból meghatározó lesz a szárak hossza, a híd szélessége, a dőlésszög, és még jó néhány paraméter, amiket az optometrista pontosan tud és szívesen segít is megtalálni a megfelelőt.

4. A csiszolás minősége

A megfelelő látásélményben fontos szerepe van az alapos, precíz csiszolásnak is, és ehhez megbízható szakember szükséges. Ez szintén olyan dolog, amin nem szabad spórolni!

Multifokális szemüveg

Türelem és elhatározás nélkül nincs siker

Sokan azért félnek a multifokális szemüveglencsétől, mert hallották, hogy meg kell szokni a viselését és attól tartanak, hogy nekik nem fog menni. Pedig rendkívül ritka az, aki valóban nem tudja megszokni. Minden csak elhatározás kérdése, illetve szükség lesz némi türelemre is: ha néhány alapvető szabályt betartunk, akkor nem lehet gond.

Tudatosítani kell, hogy az agynak szüksége van egy kis időre, amíg alkalmazkodik az új helyzethez, amíg megtanulja feldolgozni az információkat, amiket innentől kicsit más formában kap meg. Az optikában azonban mindent el fognak mondani, és számos praktikus tanácsot tudnak adni a folyamathoz, a megszokáshoz.

Budapesti optikánk teljes körű szolgáltatással áll rendelkezésére!

Ha elhatározta, hogy multifokális szemüveget szeretne, akkor első lépésként érdemes bejelentkeznie hozzánk egy látásvizsgálatra. Ez egy teljesen fájdalommentes folyamat, melynek során alaposan megvizsgáljuk a szemét és a látását, illetve felmérjük az igényeit.

Cégünkre a folyamat elejétől a végéig számíthat, minden egyes részletben segítünk Önnek, ami ahhoz kell, hogy egyetlen szemüveggel tökéletes látásélményt kaphasson.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, ne habozzon, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken! Legyen részese Ön is a multifokális szemüvegek világának!